| by admin | No comments

Variasjoner i blackjackregler påvirker huskantene

Blackjack har en av de laveste huskantene av alle online kasinospill. Og et veiledende tall for huskanten ville være 0,5%. For å utnytte dette huset må spillerne imidlertid gjøre optimale trekk hele tiden.

En annen viktig variasjon er om dealeren må stå på totalt soft 17 eller om han må slå. Hvis dealeren må stå, er det en fordel for spilleren, for hvis dealeren treffer, gir det ham en mulighet til å nå et høyere total. Spill, hvor dealeren treffer på totalt myke 17, har høyere huskant med 0,2%.

Mange blackjack-varianter pålegger begrensninger på at spillerne får doble innsatsen. Begrensningene har innvirkning på å heve huskanten. I noen spill kan for eksempel ikke spillere doble seg hvis de har delt hånden. Denne begrensningen øker husets fordel med omtrent 0,15%. En annen begrensning som ofte pålegges i noen online blackjack-spill, er at spillere bare kan doble på totalt 10 og 11. Denne begrensningen øker husets fordel med ca. 0,2%.

Tilsvarende er det begrenset når en spiller kan dele hånden. Noen spill tillater spillere å dele hånden bare en gang og ikke tillate dem å splitte hånden igjen. I slike spill kanter huset øke med ca. 0,05%. Noen blackjack-spill på nett tillater ikke spillere å dele ess. I slike spill er huskanten høyere med ca. 0,06%.

Under de mest gunstige reglene har blackjack en negativ fordel. Det innebærer at spillere som kan gjøre de optimale trekkene på sikt alltid vil tjene penger. Ingen nettcasino kan overleve under slike forhold. Der pålegges det alltid noen begrensninger, den vanligste er å øke antall kortstokker. Spillere skal være i stand til å beregne den kumulative effekten på huskanten av alle regelbegrensningene og derved velge blackjackvarianten med minst huskanten.

Noen regelvarianter har ikke blitt diskutert ovenfor fordi de hever husets fordel så drastisk at disse spillene under ingen omstendigheter er verdt å spille. Blackjack som betaler jevne penger i stedet for de vanlige 3 til 2, øker husets fordel med over 2%. Dealeren når totalt 22, noe som resulterer i et trykk, i stedet for at dealeren taper, øker husets fordel med nesten 7%. Uavhengige summer som går til fordel for forhandleren, i stedet for å presse, hever huskanten nesten 9%. Uansett hvordan disse spillene er søtet, er de rett og slett unngåelige.

Leave a Reply